Chwilę mnie nie było, ale zalatana byłam. A do tego brak sił przez te zabieganie. Może odpocznę w najbliższy weekend, zobaczymy. A tymczasem jeśli chodzi o kulinarny aspekt dotarły do mnie kokilki oraz foremki silikonowe na babeczki, więc pewnie niebawem ruszą w ruch owsianki zapiekane oraz babeczki dyniowe, na które mam ogromną ochotę! Do tego dostałam znowu dwie dynie, więc liczba dyniowych przepisów się powiększy:D
Koszt: 10zł
Stopień trudności wykonania: *
Czas przygotowywania: 25min (przygotowywanie i gotowanie)
Składniki(lazania):
- szklanka mleka
- 6 łyżek płatków owsianych (u mnie górskie)
- mus dyniowy
- płatki migdałowe
- łyżka miodu
- morwa biała
Mleko zagotować wraz z płatkami owsianymi. Do gotującego mleka dodać miód, mus dyniowy. Po nałożeniu do miseczki wrzucamy płatki i morwę i wcinamy:)
A jutro pewnie spróbuję zrobić zapiekaną owsiankę. Jak się uda podzielę się z wami przepisem, chociaż jeszcze nie wiem z czym ją zrobię:D
Mam do Was pytanie, ile może stać otwarte mleczko kokosowe w lodówce? Bo moje stoi z 5 dni i nie wiem czy jednak nie wyrzucić:)
Miłego wtorku!
Wygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńna opakowaniu mojego zawsze piszę, że do dwóch dni, ale wszystko zależy od tego w jakich jest warunkach.
OdpowiedzUsuńdyniowa owsianka to moje jesienne comfort food :)
owsianka z musem dyniowym... uwielbiam!
OdpowiedzUsuńz dynią jest na pierwszej liście moich rzeczy do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Nigdy nie jadłam dyni ale coś czuję, że by mi smakowałao :)
OdpowiedzUsuń